<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Statsministeren trekker seg i Malaysia

Malaysia kan bli sendt ut i en politisk krise etter at statsminister Mahathir Mohamad har sendt sin oppsigelse til den malaysiske kongen. 

    Publisert 24. feb. 2020 kl. 10.01
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 133 ord
    TREKKER SEG: Malaysias statsminister Mahathir Mohamad har levert inn sin oppsigelse til kongen.  Foto: NTB Scanpix

    Statsministeren i Malaysia, Mahathir Mohamad, trekker seg. Avgjørelsen, som kommer veldig uventet, kan sende landet ut i en politisk krise. 

    Avgjørelsen kommer etter at rykter om at Mohamad hadde prøvd å danne en ny regjeringskoalisjon uten hans allerede utkårede etterfølger, Anwar Ibrahim. 

    Partiet til Mohamad, Bersatu, har også valgt å trekke seg fra regjeringskoalisjonen og sier i en pressemelding at de vil fortsette å støtte Mahathir Mohamad somstatsministeren av Malaysia. 

    Mahathir Mohamad, som med sine 94 år er verdens eldste leder ifølge CNN, overrasket mange da han i 2018 vant statsministervalget foran sin egen protesje Najib Razak. Mahathir Mohamad var statsminister i Malaysia fra 1981-2003, og blir gitt en stor del av æren for landets rikdom og velstand. 

    Etter statsministervalget i 2018 ble den tidligere visestatsministeren, Anwar Ibrahim, utpekt som Mohamads etterfølger. Ibrahim ble i sin tid kastet i fengsel av nettopp Mohamad.