Antallet virusdøde fortsetter å falle i Kina

Kinas helsemyndigheter melder om 52 nye dødsfall og 409 nye smittede fra tirsdag til onsdag. Tallene viser en nedgang i nye tilfeller og dødsfall.

I Kina faller antallet døde, mens antallet smittede av det nye koronaviruset i Sør-Korea har passert 1.000. Foto: HEIDI LEVINE / AFP / NTB Scanpix

I alt 2.715 mennesker er nå døde av covid-19-viruset, melder de kinesiske helsemyndighetene. I alt er det registrert 78.064 tilfeller i landet, de fleste inne i den hardest rammede Hubei-provinsen.

Av de 52 nye rapporterte dødsfallene onsdag var 40 registrert fra Hubei-provinsen.

Tirsdag meldte helsemyndighetene om 71 døde.

1.000 passer i Sør-Korea

Antallet smittede av det nye koronaviruset i Sør-Korea er over 1.000. Nye bekreftede smittede er 169 siden tirsdag, blant dem en amerikansk soldat.

I alt elleve personer har omkommet og totalt har 1.146 mennesker blitt smittet av covid-19-viruset i Sør-Korea, som er landet utenfor Kina som er hardest rammet.

Flest smittede er registrert rundt byen Daegu sør i landet, inkludert personen fra amerikansk militære som er stasjoner i byen. Av de 169 nye tilfellene det siste døgnet, er 134 av dem registrert i Daegu.

Soldat smittet

I en meddelelse fra amerikansk militærledelse blir det onsdag bekreftet at en 23 år gammel soldat har testet positivt og plassert seg selv i karantene i sitt hjem utenfor militærbasen. Han er stasjonert i Camp Caroll nær Daegu og besøkte tidligere i uka Camp Walker, som er i Daegu.

Militæret og helsemyndighetene kartlegger nå soldatens bevegelsesmønster og hvem han har hatt kontakt med for å gjøre rede for hvem som har vært eksponert for mulig smitte i inkubasjonstiden og etterpå. (©NTB)