<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

EU med handlingsplan for å bistå Hellas

EU-kommisjonen har kommet opp med en handlingsplan for å hjelpe Hellas med personell penger og utstyr. Planen legges fram på et møte der Norge deltar onsdag.

    Publisert 4. mars 2020 kl. 15.20
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 168 ord
    KRISE: EU har allerede satt av 350 millioner euro i umiddelbar økonomisk støtte og vil foreslå ytterligere 350 millioner. Foto: AP

    Visepresident Margaritis Schinas ramset onsdag opp punktene i planen som skal hjelpe Hellas med å takle den nye tilstrømmingen av flyktninger og migranter etter at Tyrkia åpnet sin side av grensen.

    – Vi mobiliserer, fly, helikopter, båter og rundt 100 ekstra grensevakter. Vi ber også grensevakten om å koordinere et program for rask retur av dem som ikke får bli. I tillegg har vi bedt EUs asylstøtteprogram om raskt å sende ekstra saksbehandlere til å bistå, sier Schinas.

    EU har allerede satt av 350 millioner euro i umiddelbar økonomisk støtte og vil foreslå ytterligere 350 millioner. Gjennom et sivilforsvarsprogram vil unionen også bidra med blant annet medisinsk utstyr, tepper og telt.

    Det siste punktet i planen er å styrke samarbeidet med regionale partnere, nærmere bestemt landene på Vest-Balkan.

    Planen skal legges fram på et ekstraordinært justisministermøte onsdag ettermiddag. Der deltar også justisminister Monica Mæland (H).