<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Pessimistiske amerikanere

Ikke siden finanskrisen har bedriftsledere i New York sett så mørkt på fremtiden. 

Publisert 16. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 128 ord
TOMT: Folketomme gater på grunn av coronaviruset skaper ikke optimisme blant New Yorks bedriftsledere. Her fra Manhatten i New York City. Foto: NTB Scanpix

Aktiviteten stuper i New York, ifølge Empire Manufacturing-indeksen. Indeksen falt med 24 poeng, til -21,5 – som er det laveste nivået siden 2009. Det var på forhånd ventet en indeks på +4,4.

Optimismen for de kommende seks månedene falt også kraftig, og bedrifter i New York har ikke vært mindre optimistiske siden 2009. 

Empire Manufacturing er en indeks som lages av sentralbanken i New York, og som produksjonsledere i en rekke bransjer svarer på et spørreskjema og rapporterer om endringer i forskjellige indikatorer fra forrige måned. De som svarer oppgir også sannsynlig retning for de samme indikatorene et halvt år fremover. Undersøkelsen sendes ut den første dagen i hver måned til den samme puljen med rundt 200 produksjonsledere i New York (staten), og det pleier å være rundt 100 som svarer.