<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

G7-landene styrker samarbeidet ytterligere

Skal styrke samarbeidet politisk både nasjonalt og internasjonalt.

    Publisert 24. mars 2020 kl. 15.02
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 125 ord
    SAMARBEID: Steven Mnuchin, USAs finansminister, er blant dem som kommer med uttalelsene om G7-samarbeidet. Foto: NTB Scanpix

    Finansministrene og sentralbanksjefene i G7 sier i en felles pressemelding at de iverksetter tiltak og styrker samarbeidet politisk både nasjonalt og internasjonalt for å respondere på coronavirussituasjonen, fremgår det av en pressemelding tirsdag.

    Finansministrene og sentralbanksjefene sier de forplikter seg til å levere den finanspolitiske støtten som er nødvendig for å hjelpe økonomiene å hente seg inn igjen og gjenoppta vekst.

    «Vi forplikter oss til å opprettholde ekspansiv politikk så lenge som nødvendig og er klare til å iverksette ytterligere tiltak ved å bruke hele spekteret av instrumenter som er i samsvar med våre mandater», heter det i pressemeldingen.

    Videre ber G7-representantene oljeproduserende land om å bidra med tiltak for å fremme stabilitet i den globale økonomien.