<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Amerikansk krisepakke på 2.200 milliarder dollar godkjent i Senatet

Krisepakken på 2.200 milliarder dollar er godkjent i Senatet i USA og går nå videre for godkjenning i Representantenes hus som skal stemme over pakken fredag.

    Publisert 26. mars 2020 kl. 06.22
    Oppdatert 26. mars 2020 klokken 06.26
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 274 ord
    Foto: AFP

    Det amerikanske Senatet godkjente sent onsdag kveld krisepakken som skal komme arbeidstakere og bedrifter i USA til unnsetning i den økonomiske krisen som er oppstått som følge av koronapandemien.

    Partene i Kongressen ble tirsdag enige om innholdet i det 880 sider detaljerte dokumentet, men pakken må gjennom godkjenning både i Senatet og Representantenes hus før den skal gå til formell godkjenning og signering hos presidenten i Det hvite hus.

    I alt skal det stilles 2.200 milliarder dollar, hele 23.000 milliarder norske kroner, til disposisjon for dem som er rammet av den omfattende viruspandemien som brer seg med rekordfart i USA. Dette er den største redningspakken som noensinne er gitt i landet.

    – Vi har regnet med at dette vil holde i tre måneder. Forhåpentligvis trenger vi ikke dette i tre måneder, svarte finansminister Steven Mnuchin da han ble spurt om hvor lenge støtten var ment å holde økonomien flytende.

    Det var et enstemmig Senat som onsdag kveld støttet pakken som blant annet innebærer direkte utbetalinger til amerikanske borgere og flere hundre millioner dollar i billige lån til små bedrifter og næringer som er spesielt utsatt som følge av virusutbruddet. Selv om mange har vært kritiske til pakkens innhold, om den går for langt eller er mangelfull, valgte alle senatsmedlemmene å gå inn for forslaget slik at ikke flere dager gikk til spille.

    – Bevilgningen vi nå står overfor er historisk fordi den er ment å ta unna for en historisk krise. Helsevesenet vårt er ikke forberedt på å ta vare de syke, våre arbeidere har ikke arbeid, forretningene kan ikke drive forretninger og våre fabrikker står stille. Amerikansk økonomi har stanset, sa Chuck Schumer, lederen for demokratene i Senatet.

    (©NTB)