<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Boris Johnson varsler strengere tiltak

I et åpent brev til britene oppfordrer statsminister Boris Johnson folk til å holde seg hjemme. Han varsler også enda strengere tiltak i tiden som kommer.

Publisert 29. mars 2020
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 175 ord
BLIR VERRE: Storbritannias statsminister Boris Johnson varsler ytterligere innstramminger.  Foto: NTB Scanpix

Ifølge den siste oppdaterte oversikten fra britiske helsemyndigheter har 209 mennesker dødd i Storbritannia det siste døgnet. Det bringer det totale tallet på døde til 1.228.

19.522 personer er registrert smittet av viruset i Storbritannia. Det er over 2.400 nye tilfeller fra lørdag til søndag.

I et utkast til et brev som statsminister Boris Johnson sender ut til alle britiske husholdninger i løpet av uken, skriver han at «det blir verre før det blir bedre».

– Jo mer vi alle følger reglene, jo færre liv vil gå tapt og jo fortere kan vi vende tilbake til normalen, står det.

Johnson sier påbudet om å holde seg hjemme og kun gå ut for helt nødvendige ærender må overholdes.

– Dersom disse reglene brytes, vil politiet utstede bøter og spre samlinger av folk, skriver han. Johnson har selv blitt smittet av koronaviruset og har isolert seg hjemme i 10 Downing Street.

Myndighetene sier at de strenge tiltakene som er satt i verk, med tilnærmet full nedstengning av landet, vil vare «en betydelig stund», trolig fram til juni og kanskje opp til seks måneder.