<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Over 4.000 døde av coronaviruset i USA

Over 4.000 mennesker har så langt mistet livet som følge av covid-19 i USA.

Publisert 1. apr. 2020 kl. 06.54
Oppdatert 1. apr. 2020 klokken 06.58
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 179 ord
BLIR VERRE: USAs president Donald Trump advarte tirsdag om at den verste tiden kommer snart. Foto: NTB Scanpix

Det viser tall fra Johns Hopkins University sent tirsdag kveld lokal tid.

Med over 188.000 smittede personer, er USA er det landet i verden med flest bekreftede tilfeller, foran både Italia, Spania og Kina. Det har president Donald Trump begrunnet med at ingen har gjennomført flere tester enn USA.

Tøffe uker

Under en sin daglige pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag, uttrykte president Donald Trump viktigheten av å holde seg til nasjonale retningslinjer og kalte det et «spørsmål om liv og død».

Han spådde at amerikanerne «snart vil se lys i enden av tunnelen», men før den tid advarer presidenten om meget mørke tall.

– Jeg vil at alle amerikanerne skal være forberedt på de harde dagene som ligger foran oss, sa han.

– Dette kommer til å bli blant de tøffeste to-tre ukene vi noen gang har opplevd i landet. Vi kommer til å miste tusenvis av mennesker, sa presidenten og advarte om «to helvetes dårlige uker»:

Det hvite hus har anslått at mellom 100.000 og 240.000 mennesker i USA kan miste livet som følge av epidemien, selv om nedstengninger og oppfordringene om distanse overholdes.

(©NTB)