Macron: – Det er ting vi ikke vet om Kinas håndtering av coronaviruset

Frankrikes president Emmanuel Macron sier det er gråsoner i Kinas håndtering av virusutbruddet og at det har skjedd ting «vi ikke vet om».

VI VET IKKE ALT: Om Kinas håndtering av coronaviruset, hevder Frankrikes president Emmanuel Macron. Samtidig oppjusteres Wuhan-dødstall kraftig. Foto: NTB scanpix
Utenriks

– La oss ikke være så naive at vi tror at det har vært mye bedre til å håndtere dette, sier Macron om Kinas virusinnsats i et intervju med Financial Times.

– Vi vet ikke. Det er helt klart ting som skjedde, som vi ikke vet om, sier presidenten.

USA og Storbritannia inntok en tøffere linje overfor Kina da coronaviruset brøt ut i landet i desember.

Utenriksminister Dominic Raab i Storbritannia sier det er helt nødvendig å stille de vanskelige spørsmålene om hvordan viruset oppsto og hvordan det kunne ha blitt stoppet tidligere.

USA undersøker på sin side årsaken til virusutbruddet og utelukker ikke at det kan ha kommet fra et laboratorium i Wuhan som gjorde forsøk på flaggermus. Kinesiske forskere sier viruset trolig ble overført til mennesker på et våtmarked i byen.

Wuhan-dødstall kraftig opp

Samtidig oppjusterer den kinesiske byen Wuhan tallet på coronadødsfall med 50 prosent.

Byen, der covid-19-viruset først ble påvist, har revidert tallet på døde og øker det nå med 1.290 til 3.869, opplyser lokale myndigheter.

Tallet på smittede er oppjustert med 325.

(©NTB)

Emmanuel Macron
kina
financial times
coronakrisen
wuhan
dominic raab