Pentagon: Kim Jong-un fortsatt ved makten

Pentagon mener Nord-Koreas leder Kim Jong-un fortsatt har full kontroll over militæret og landets atomvåpen.

RYKTENE FLORERER: Det har lenge vært kjent at Kim lider av overvekt, diabetes og hjerteproblemer. Foto: AP
Utenriks

Det amerikanske forsvaret har ikke noen indikasjoner på at Kim har måttet gi fra seg kontrollen over landets styrker, opplyser general John Hyten i den amerikanske generalstaben.

– Jeg går ut fra at han fortsatt har full kontroll over de kjernefysiske våpnene og militæret, sier han.

Ryktene har florert om Kims helsetilstand de siste dagene, og enkelte kilder har hevdet at han er alvorlig syk. Ubekreftede meldinger har gått ut på at han har gjennomgått en hjerteoperasjon.

Ryktene om Kims alvorlige helsetilstand begynte å svirre da han ikke markerte fødselsdagen til den avdøde bestefaren 15. april, Nord-Koreas grunnlegger og mangeårige diktator Kim Il-sung.

Sørkoreansk etterretning, som tett overvåker det meste som skjer i nabolandet, har tidligere sagt at det ikke er registrert unormal aktivitet de siste dagene.

Det har lenge vært kjent at Kim lider av overvekt, diabetes og hjerteproblemer.

Det er ikke kjent hvem som er kilden til opplysningen om Kims angivelige hjerteoperasjon 12. april, men den ble viderebrakt av en anonym tjenestemann i Det hvite hus.

Tjenestemannen innrømmet imidlertid at opplysningen ikke er bekreftet og at det er vanskelig å fastslå hva som skjer i Nord-Korea.

nord-korea
kim jong-un
politikk