<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Trump langer ut mot CNN: – Styres av Kina

Gårsdagens Wall Street endte i rødt etter Trump-uttalelser. Nå langer presidenten igjen ut mot mediene i USA og mener CNN er styrt av Kina.

    Publisert 2. mai 2020 kl. 16.56
    Oppdatert 2. mai 2020 klokken 17.20
    Lesetid: 2 minutter
    Artikkellengde er 285 ord
    GLATTE ORDELAG: Trump sparer ikke på kruttet i en av sine nylige uttalelser på Twitter. Foto: NTB Scanpix

    I en av sine siste Twitter-meldinger går Trump nok en gang i strupen på CNN og NBC. 

    Denne gangen mener han at nyhetsmediene er styrt av Kina og kaller dem «folkets fiende».

    Artiklene presidenten sannsynligvis refererer til er blant andre en artikkel fra CNN om hva vi kan lære av Kina , og en annen som kritiserer Trumps handlemønster.

    – Presidenten har valgt det verst tenkelige tidspunktet å relansere handelskampen mot Kina, sier Matt Egan i CNN Business. 

    «Tariffmannen»

    Trump har også gått ut og kalt seg selv Tariffmannen etter sine drastiske tiltak mot å straffe Kina for ikke å ha tatt hånd om coronakrisen bedre på et tidligere tidspunkt.

    I januar hadde imidlertid presidenten et helt annet forhold til Kina og deres måte å takle krisen på.

    Den siste tiden har forholdet mellom Trump og Kina kjølnet kraftig, etter at presidenten mener opphavslandet for coronaviruset ikke har oppgitt korrekte smittetall til omverdenen.

    Blodbad på Wall Street

    Som følge av disse uttalelsene fra den amerikanske presidenten har iveren minsket betraktelig hos investorene på Wall Street. 

    Etter fire uker med bred oppgang på de amerikanske børsene har det nå snudd brått som følge av Trumps handelsrestriksjoner mot Kina.  

    Dow Jones falt i går hele 2,55 prosent, S&P 500 stengte ned 2,81 prosent teknologitunge Nasdaq endte uken ned 3,20 prosent.

    Under sin daglige pressekonferanse torsdag hevdet president Donald Trump at han har sett bevis for at coronaviruset stammer fra et laboratorium i Wuhan, og at han vil innføre nye tollavgifter mot Kina. Det skaper frykt i markedene for at en ny runde med handelskonflikt mellom de to landende er under oppseiling.

    I tillegg ble det tidligere denne uken lagt frem BNP-tall som vitner om en kraftig økonomisk tilbakegang.