Storbritannia blandes inn i Hongkong-splid

Storbritannia griper inn.

NYE TIDER: Hongkong kan miste muligheten til å fungere som et internasjonalt finanssenter etter at kinesiske myndigheter har erklært økt kontroll over regionen. Foto: Reuters
Utenriks

Storbritannia vil åpne for å vurdere opptil 3 millioner nye statsborgerskap for innbyggerne i Hongkong-regionen dersom ikke Kina trekker seg tilbake, sier Storbritannias utenriksminister Dominic Raab i en uttalelse. 

Utenriksministeren hadde tidligere opplyst at inntil 350.000 innbyggere kunne bli vurdert for innvilgelse av britisk statsborgerskap. Vurderingen om å øke antallet til 3 millioner ble offentliggjort av britiske myndigheter i går, skriver Bloomberg.

Tiltaket ble satt til vurdering etter at kinesiske myndigheter innførte en ny lov tidligere denne uken som ble ansett til å begrense Hongkong-beboernes frihet. 

Britiske myndigheter involverer seg ettersom den nye lovgivningen ikke skal være i tråd med Kina-avtalen etter at Storbritannia ga fra seg den tidligere kolonien i 1997.  Hongkong var en britisk koloni i 156 år før det så ble en uavhengig region på det kinesiske fastlandet.

I tillegg erklærte den amerikanske presidenten Donald Trump at Hongkong ikke lenger vil få særskilt status i handelsforhandlinger etter at kinesiske myndigheter grep inn i regionen.

hongkong
storbritannia
Nyheter
Utenriks
Børs