<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moskva letter på coronarestriksjonene

Restriksjonen i den russiske hovedstaden lempes mandag til tross for at Russland har det tredje høyeste antallet smittede i verden.

    Publisert 1. juni 2020 kl. 09.34
    Oppdatert 1. juni 2020 klokken 09.35
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 145 ord
    MOSKVA: Er det russiske episenteret for coronasmitte. Foto: Bloomberg

    Moskva med sine 12 millioner innbyggere har vært episenteret for utbruddet i Russland, og oppmykningen mandag kommer etter at president Vladimir Putin kunngjorde at epidemien i landet har passert toppen.

    Det betyr at kjøpesentre og parker åpner etter å ha vært stengt siden 30. mars. Innbyggerne fikk nylig lov til å forlate hjemmene sine for å ta korte turer på butikken, gå tur med hunden eller gjennomføre nødvendige jobbreiser.

    Mange har latterliggjort borgermester Sergei Sobyanins nye regler for å regulere mosjon og trening. Som et to uker langt eksperiment får innbyggerne lov til å gå tur til faste tidspunkt basert på deres hjemmeadresse.

    «Gåturer er lov mellom klokken 9 og 21, men ikke mer enn tre ganger ukentlig – to ganger på ukedager og én gang i helgen», skrev Sobyanin på sin blogg.

    De nye reglene sier at folk kan jogge eller mosjonere, men at de må bruke maske.

    (©NTB)