<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Svenskenes tillit til regjeringens coronahåndtering raser

Svensker har stadig mindre tillit til regjeringens håndtering av coronautbruddet. Tilliten til folkehelsemyndighetene er også svekket, men ikke like mye.

    Publisert 4. juni 2020 kl. 10.40
    Oppdatert 4. juni 2020 klokken 10.41
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 151 ord
    SVERIGES STATSMINISTER: Stefan Löfven. Foto: NTB Scanpix

    Færre enn halvparten av de spurte – 45 prosent – har tillit til regjeringens evne til å håndtere pandemien, viser en meningsmåling fra Novus som ble offentliggjort torsdag.

    For en måned siden oppga 18 prosentpoeng flere – 63 prosent – at de hadde tillit til regjeringens håndtering.

    Også tilliten til helsemyndighetene er svekket. 65 prosent av de spurte sier fortsatt at de har tillit til Folkhälsomyndigheten. For en måned siden var tallet 8 prosentpoeng høyere, ifølge SVT Nyheter.

    Målingen viser også at tilliten til Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) har falt med 9 prosentpoeng – til 48 prosent.

    Samtidig er svenskenes tillit til helsevesenet og skolen mer stabil. Her er tallene henholdsvis 80 prosent og 45 prosent. For en måned siden lå de tilsvarende tallene på 84 og 44 prosent.

    Den siste målingen er gjort i månedsskiftet mai-juni, mens den forrige ble gjort i april. Undersøkelsen er basert på 1.104 intervjuer av tilfeldig utvalgte personer.

    (©NTB)