<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Argentinas betalingsfrist går ut

Argentinas frist for å betale utenlandsgjelden går ut fredag. Landet vil senere fredag legge fram forslag til ny nedbetalingsplan.

    Publisert 12. juni 2020 kl. 13.42
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 199 ord

    I forrige måned fikk landet for tredje gang utsatt fristen for å betale 66 milliarder dollar, tilsvarende 623 milliarder kroner, i gjeld. Forlengelsen av betalingsfristen til 12. juni var et forsøk på å få til en bedre avtale med landets kreditorer.

    Ukene i forveien hadde forhandlinger ikke ført fram til noen løsning, til tross for flere tilbud fra kreditorene.

    Argentina har nå finpusset på sitt siste tilbud fra forrige måned. Planen blir lagt fram senere fredag.

    – Det er opplagt at Argentina må inngå enighet med landets kreditorer etter at de ikke godtok det første tilbudet vårt. Argentina vil nå selvsagt forbedre sitt tilbud, sa president Alberto Fernandez onsdag.

    Det internasjonale pengefondet (IMF) ga i forrige uke støtte til Argentinas forslag til ny nedbetalingsavtale. Fernandez understreker at en hver gjeldsavtale som inngås, må være bærekraftig.

    Landet misligholdt en innbetaling på 500 millioner dollar 22. mai.

    Ifølge kilder med nært kjennskap til forhandlingene, vil det nye tilbudet fredag inneholde et punkt knyttet til eksport av landbruksvarer. Denne næringen sto for 60 prosent av landets eksport i fjor.

    Argentina mener de eksisterende vilkårene for tilbakebetaling av gjeld vil gjøre at landet går konkurs.

    Landets totale utenlandsgjeld er i øyeblikket på 324 milliarder dollar, tilsvarende 90 prosent av landets BNP.

    (©NTB)