<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Bloomberg: USA forbereder seg på utsatte sanksjoner mot Kina

– Vi skal ta dette på alvor.

Publisert 2. juli 2020 kl. 07.56
Oppdatert 2. juli 2020 klokken 13.40
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 174 ord
SPENt STEMNING: USAs president Donald Trump sammen med den kinsiske presidenten, Xi Jinping. Foto: Bloomberg

USA forbereder seg på å implementere utsatte sanksjoner for å straffe kinesiske tjenestemenn for brudd på menneskerettighetene mot muslimer i Xinjiang.

Det sier to personer som er kjent med saken, ifølge Bloomberg News onsdag.

Sanksjonene har tidligere vært oppe til diskusjon, men har blitt utsatt som følge av forhandlingene knyttet til handelsavtalen mellom USA og Kina. Forrige måned signerte president Donald Trump imidlertid en lov som påkrever å straffe tjenestemenn som er ansvarlige for undertrykkelse av Uigurer og medlemmer av andre minoritetsgrupper.

– President Trump har vært veldig tydelig da han undertegnet dette lovforslaget, at vi skulle ta dette på alvor, vi skulle takle det, vi skulle sette harde restriksjoner på plass, sier USAs utenriksminister Mike Pompeo i et intervju med Fox News. 

Sanksjonene retter seg sannsynligvis mot kommunistpartiets tjenestemenn som er ansvarlige for internering og forfølgelse av minoriteter i Xinjiang, skriver Bloomberg.