<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Noen superrike vil gjerne betale mer skatt

En gruppe på 80 millionærer ber stater verden over om å skattlegge de superrike mye hardere for å hjelpe til med å få økonomien i gang etter koronapandemien.

    Publisert 13. juli 2020 kl. 16.14
    Oppdatert 13. juli 2020 klokken 16.18
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 117 ord
    Jerry Greenfield (t.h.), her sammen med medgrunnlegger av Ben & Jerries, mener de rike må skattlegges hardere. Foto: ANDREW CABALLERO-REYNOLDS / AFP

    Gruppa som kaller seg «Millionaires for Humanity» består blant annet av Jerry Greenfield, som grunnla iskremselskapet Ben and Jerry's, filmskaperen Abigail Disney og manusforfatteren Richard Curtis.

    I et åpent brev skriver de at millionærer spiller en viktig rolle i å få verden på fote igjen etter koronaviruspandemien.

    «Nei, vi er ikke de som pleier de syke på intensivavdelingen. Vi kjører ikke ambulansene som frakter de syke, og vi fyller ikke varer i hyllene eller leverer mat dør til dør. Men vi har penger, massevis av penger – som det er desperat behov for nå og i årene framover, mens verden kommer seg på beina igjen etter denne krisen», skriver de.

    Brevet ble publisert før et møte blant finansministrene i G20. (©NTB)