<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kina innfører toll på vin fra Australia

Kina innfører antidumpingtiltak mot australsk vin. Dermed trappes det spente forholdet mellom de to landene ytterligere opp.

    Publisert 27. nov. 2020 kl. 06.45
    Oppdatert 27. nov. 2020 klokken 06.57
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 124 ord
    BELASTES MED TOLL: Australsk vin. Foto: Bloomberg

    Importører av australsk vin må betale mellom 107,1 prosent og 212,1 prosent på verdien av varene fra førstkommende lørdag, opplyste det kinesiske handelsdepartementet fredag.

    Tiltaket er av midlertidig varighet og innføres som svar på omfattende skade som Kinas innenlandske vinindustri er blitt påført, ifølge uttalelsen.

    Australia varslet etterpå at landet skal gjøre alt som er mulig for å forsvare vinindustrien.

    – Den australske regjeringen skal forsvare industrien med styrke. Vi skal selvsagt ta i bruk alle muligheter som er tilgjengelig for oss i Verdens handelsorganisasjon, sa landbruksminister David Littleproud fredag.

    Kina er Australias største handelspartner. Vineksport til Kina nådde en verdi på 8,5 milliarder kroner i fjor, ifølge australsk handelsstatistikk.

    Kina har fra før truet Australia med økonomiske gjengjeldelsestiltak etter at Australia tok til orde for gransking av covid-19-utbruddet.

    (©NTB)