<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Får milliardbeløp fra IMF

Det internasjonale pengefondet (IMF) har godkjent en hjelpepakke på nær 20 milliarder kroner til å håndtere Kenyas sårbare økonomiske situasjon.

    Publisert 3. apr. 2021 kl. 08.26
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    Foto: NTB

    Beløpet på 2,34 milliarder dollar skal spres over 38 måneder, med en umiddelbar utbetaling på 307,5 millioner dollar, i overkant av 2,6 milliarder kroner, som skal være «anvendelig som budsjettstøtte», heter det i en uttalelse fra IMF.

    – Kenya var hardt rammet fra starten av koronapandemien, heter det i uttalelsen. IMF understreker Kenyas politiske grep som klarte å snu et lite fall i bruttonasjonalproduktet i fjor, til økonomisk oppgang i år.

    Men krisen har forverret finanspolitiske sårbarheter som fantes før koronapandemien, påpeker IMF. Kenyas gjeld er bærekraftig, men det er stor risiko for landet ikke kan klare oppfylle sine forpliktelser til å håndtere den, heter det videre.

    – Hjelpen er et sterkt signal om støtte og tillit, sier IMFs nestleder Antoinette Sayeh, som legger til at det vil være risiko involvert ved at pandemiens videre utvikling skaper usikkerhet.

    (©NTB)