Biden lover gratis øl og barnepass for vaksinetakere

Legger frem omfattende vaksineplan frem mot nasjonaldagen.

PLAN: Joe Biden, president i USA, har lagt en omfattende plan for vaksinering frem mot 4. juli. Foto: Dreamstime
Utenriks

President Joe Biden har lagt en plan for å få 70 prosent av alle amerikanere til å få minst ett vaksineskudd innen den amerikanske nasjonaldagen 4. juli.

– Vi lanserer i dag en månedslang innsats for å frigjøre oss fra viruset, sa Joe Biden i en tale onsdag kveld.

Planen inkluderer blant annet at ølprodusenten Anheuser-Busch skal tilby gratis øl til amerikanere etter landet når Bidens mål om 70 prosent vaksinerte.

Helseselskapet CVS har startet lotterier og loddtrekninger der kun vaksinerte kan delta. I premiepotten ligger cruisereiser, Super Bowl-billetter og pengepremier. CVS, Albertsons, Rite-Aid og Walgreens har også åpnet for 24 timers åpningstid fredager for dem som ikke har tid i ukedagene. 

Vaksinerte i verden og utvalgte land pr. 3. juni 2021 Kilde: Ourworldindata

Major League Baseball skal også tilby vaksinering på stadionene og gi gratis billetter til fans som benytter seg av tilbudet.

Barnepass er også sørget for. Selskaper som KinderCare, Learning Care Group, YMCA og Bright Horizons har alle blitt enige om å tilby gratis barnepass i tiden det tar foreldrene å få tatt vaksinen. 

Det hvite hus ønsker også å teppelegge sosiale medier, TV og radio med reklame som promoterer å vaksinere seg. 

– Vi trenger alle over hele landet til å komme sammen og få oss over målstreken. Gi alt mot 4. juli så vi kan nå målet vårt. La oss gå inn mot sommeren friere og tryggere. La oss feire en virkelig historisk Independence Day, oppfordrer Biden.