Biden kaller Putin smart og tøff

USAs president Joe Biden kaller sin russiske motpart Vladimir Putin for en smart og tøff kar og en verdig motstander.

MØTTES: Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan hilser på USAs president Joe Biden i Brussel mandag. Foto: NTB
Utenriks

På en pressekonferanse etter mandagens Nato-toppmøte fikk Biden flere spørsmål om Putin og toppmøtet de to skal ha i Genève denne uken.

– Han er smart. Han er tøff. Og jeg har funnet ut at han er, slik de pleide å si da jeg spilte ball, en verdig motstander, sa Biden.

Han sa også at han kommer til å gjøre det klart for Putin at USA kommer til å svare hvis den russiske presidenten velger å ikke samarbeide og fortsette med det han har gjort tidligere, blant annet når det gjelder dataangrep.

Fornøyd med Erdogan-møte

BIden sier også at han håper på reelle framskritt i USAs forhold til Tyrkia etter et møte med president Recep Tayyip Erdogan på sidelinjen av Nato-toppmøtet.

Møtet fant sted i forkant av Bidens pressekonferanse, som ikke kom i gang før etter klokka 21.20.

– Det var et positivt og produktivt møte med Erdogan, sa Biden, som føyde til at store deler av det ble holdt en-til-en. Også Erdogan sa seg fornøyd.

– Vi mener det ikke er problemer i forholdet mellom USA og Tyrkia som vi ikke kan løse, sa Erdogan.

Forholdet mellom de to Nato-landene ble kraftig forverret etter at Tyrkia kjøpte det russiske luftforsvarssystemet S-400. USA mener systemet kan brukes til å avsløre informasjon om vestlige forsvarssystemer og stanset et salg av kampflyet F-35 til Tyrkia.

Noen løsning på S-400-striden ble ikke kunngjort mandag.