<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Sender krigsskip mot Kina

Den tyske marinen sendes mot Sør-Kina-havet i et stunt for å kontre kommunistpartiets territorielle krav. 

Publisert 2. aug. 2021 kl. 21.17
Oppdatert 2. aug. 2021 klokken 21.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 189 ord
STØTTER USA: Angela Merkel støtter Biden i kampen mot Kinas ekspansive utenrikspolitikk i Sør-Kina-havet.  Foto: NTB

Tyskland sendte mandag et krigsskip til Sør-Kina-havet for første gang siden 2002, og sluttet seg dermed til andre vestlige nasjoner for å utvide sin militære tilstedeværelse i regionen midt i økende alarm over Kinas territorielle ambisjoner, ifølge Reuters

Kina hevder at flere store deler av Sør-Kina-havet er deres, og landet har etablert flere militære utposter på kunstige øyer i områdene som inneholder flere fiske- og gassfelt. 

Aksepterer ikke kravene

Den amerikanske marinen, i en demonstrasjon av makt mot de kinesiske territoriale kravene, gjennomfører regelmessige såkalte «navigasjonsfrihetsoperasjoner» der fartøyene deres passerer i nærheten av noen av de omstridte øyene, i tillegg til Taiwansundet. Kina på sin side setter seg imot de amerikanske oppdragene og sier at de ikke bidrar til å fremme hverken fred eller stabilitet. 

Berlin har sagt at den tyske marinen vil holde seg til vanlige handelsruter i området. De har også gjort det klart at oppdraget tjener til å understreke at Tyskland ikke godtar Kinas territoriale krav.

Washington har satt det å motarbeide Kina i sentrum for sin nasjonale sikkerhetspolitikk og søker å samle partnere mot det den amerikanske staten sier er Beijings stadig mer tvingende økonomiske og utenrikspolitikk, i følge Reuters.