<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Libanon sier ja til IMF-forhandlinger

Libanons nye regjering ønsker å gjenoppta forhandlingene med Det internasjonale pengefondet (IMF) for å sikre kriselån i bytte mot reformer.

    Publisert 4. okt. 2021 kl. 20.19
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 156 ord
    Libanons statsminister Najib Mikati Foto: AP

    Libanons finansdepartement skriver i en uttalelse at landet vil gjenoppta diskusjonene med IMF så fort som mulig for å løse den økonomiske krisen.

    Libaneserne har allerede nedsatt et forhandlingsutvalg, og IMF bekreftet mandag at de har mottatt et brev fra statsminister Najib Mikati. Tekniske diskusjoner er ventet å starte i løpet av få dager, opplyser en talskvinne for IMF i en epost til nyhetsbyrået DPA.

    Libanon innledet forhandlinger med IMF i mai i et forsøk på å redde landet ut av den verste krisen siden slutten på borgerkrigen i 1990. Men som følge av manglende økonomiske reformer, kjørte samtalene seg fast.

    Det libanesiske pundet har mistet over 90 prosent av sin verdi siden 2019, og ifølge en FN-rapport lever nå over 70 prosent av befolkningen under fattigdomsgrensen.

    I mars 2020 unnlot Libanon å betale inn renter og avdrag på statsgjelden sin. Beløpet som forfalt, var på 1,2 milliarder dollar. Det var første gang noensinne at landet ikke oppfylte sine gjeldsforpliktelser.