<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zelenskyj: Baltikum er neste på Russlands liste dersom Ukraina faller

De baltiske landene er de neste på Russlands liste dersom Ukraina faller, advarer president Volodymyr Zelenskyj, som nok en gang ber om å møte Putin.

Publisert 3. mars 2022 kl. 17.17
Oppdatert 3. mars 2022 klokken 17.45
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 161 ord
ADVARER: Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj holdt torsdag en ny pressekonferanse, hvor han blant annet advarte om at Russland kan vende seg mot Baltikum dersom Ukraina faller. Foto: NTB

– Dersom vi ikke eksisterer mer vil, Gud forby, Latvia, Litauen og Estland være neste på listen. Tro meg, sa den ukrainske presidenten på en pressekonferanse torsdag.

Russiske og ukrainske forhandlere innledet torsdag en ny runde med samtaler i Hviterussland. Russland krever blant annet at Ukraina anerkjenner Krim-halvøyen som en del av Russland, i tillegg til at to selverklærte republikkene Donetsk og Luhansk i Øst-Ukraina blir anerkjent av Ukraina.

Torsdag gjentok Zelenskyj ønsket om å snakke med sin russiske motpart, Vladimir Putin. Zelenskyj mener et slikt møte er «den eneste muligheten til å stanse krigen», og torsdag henvendte han seg på nytt direkte til Putin:

– Sitt ned med meg for å forhandle, ikke bare på 30 meters avstand, sa Zelenskyj, som tilsynelatende refererte til bildene av Putin og flere vestlige ledere som har vært avbildet sittende på hver sin side av et langt bord.

– Jeg biter ikke. Hva er du redd for? Alle ord er viktigere enn skudd, sa Zelenskyj.

(NTB)