<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russer har satt dusør på 9 millioner på Putins hode

En russisk investor har lovet 9 millioner kroner til den som gir ham Putin – død eller levende.

    Publisert 5. mars 2022 kl. 09.02
    Oppdatert 8. mars 2022 klokken 07.48
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 198 ord
    DUSØR: Alex Konanykhin utlover dusør for Vladimir Putin. Foto: Bloomberg/Wikimedia Commons

    Politiske analytikere setter spørsmålstegn ved Vladimir Putins rasjonalitet etter Ukraina-invasjonen og retorikken han har brukt de siste ukene.

    Ekspertene har kalt ham irrasjonell, hallusinerende og inkompetent . Oligarkene som har blitt rike under Putins styre flytter yachter og verdier i en rasende fart for å ikke miste dem etter sanksjoneringene. 

    – Enden nær for oligark-æraen
    Klappjakten på oligarkene har blitt Vestens mest effektive våpen i Ukraina-krigen. Bloomberg-reporter Tom Metcalf orienterer.

    Nå har en russisk businessmann tatt det et steg videre.

    «Jeg lover å betale 1.000.000 dollar til offiserene som overholder sin konstitusjonelle plikt og arresterer Putin som en krigsforbryter under russisk og internasjonal lov», skriver russiske Alex Konanykhin i et Facebook-innlegg.

    Den russiskfødte nå California-baserte businessmannen hevder Putin har gått i mot den russiske grunnloven da han fjernet frie valg og myrdet sine motstandere.

    «Som en etnisk russer og russisk innbygger ser jeg det som min moralske plikt å fasilitere denazifiseringen av Russland. Jeg vil fortsette å støtte Ukraina i deres heroiske innsats i å stå i mot angrepet fra Putins Orda», skriver han og bruker det russiske ordet for horder.

    Konanykhin har ifølge Business Insider ikke besøkt Russland siden 1992 og ble gitt politisk asyl i USA i 1999.