<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ukraina ber Tyrkia være blant garantistene for eventuell fredsavtale med Russland

Ukraina ber Tyrkia stille som garantist for en eventuell fredsavtale med Russland, sammen med Tyskland og de fem permanente medlemmene i FNs sikkerhetsråd.

Publisert 17. mars 2022 kl. 16.15
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 85 ord
GJERNE VERT: Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu sier Tyrkia gjerne kan være vertskap for et toppmøte mellom Russlands president Vladimir Putin og Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj. Her fra en pressekonferanse i forbindelse med sitt møte med utenriksministrene fra Ukraina og Russland, torsdag 10. mars. Foto: NTB

– Ukraina kom med et forslag til den samlede sikkerhetsavtalen: P5, Tyrkia og Tyskland. Den russiske føderasjonen har ingen innsigelser, sier Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu.

P5 er de fem faste medlemmene av FNs sikkerhetsråd, USA, Frankrike, Storbritannia, Kina og Russland.

Forslaget innebærer at P5, i tillegg til Tyrkia og Tyskland, skal stå som garantister for at en eventuell fredsavtale mellom Ukraina og Russland overholdes.

Tyrkias utenriksminister Mevlut Cavusoglu landet torsdag i Lviv for samtaler med sin ukrainske kollega Dmytro Kuleba. Sistnevnte la ut velkomsten på Twitter.

(NTB)