<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hit drar oligarkene for å gjemme seg

De rike oligarkene strømmer til sanksjonsfrie Dubai for å unngå Vestens klamme hånd.

    Publisert 25. mars 2022 kl. 13.40
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 170 ord
    SKJULESTED: Oligarkene søker tilflukt i Dubai-villaer. Foto: Bloomberg

    Oligarkene flokker sammen til Dubais menneskelagde palmeøy – Palm Jumeirah – i et forsøk på å unngå vestlige sanksjoner.

    Blant annet har Chelsea-eier Roman Abramovitsj' privatfly blitt sett i nærheten av luksusområdet, ifølge Bloomberg.

    Det er bare ett eksempel på at flere russiske formuende familier har blinket seg ut Dubai som yndet mål å flytte både fysisk, men flere vurderer også å flytte formuene sine til De forente arabiske emirater.

    Kan gi raske penger for investorene
    Chelsea-salg kan gjøre at Man. United blir mye mer verdt. Deutsche Bank tror United-aksjen kan stige sterkt dersom Chelsea blir solgt dyrt.

    Sporingsnettsteder for flytrafikk som Flightaware og PlaneFinder viser at flere privatfly tilhørende oligarker har kommet til byen den siste tiden. Om oligarkene selv er på flyene er ikke kjent.

    Ingen sanksjoner

    EU og USA har innført inngripende sanksjoner mot blant andre Abramovitsj, men De forente arabiske emirater har valgt en annen fremgangsmåte.

    Landet gjør sitt beste med å beholde et godt forhold til Russland, hvilket har overrasket vestlige myndighetspersoner. 

    – I Dubai er det et ordtak som sier at «når regionen gjør det bra, gjør vi det bra, men når det er en krise; da gjør vi det veldig bra», sier Chirag Shah, grunnlegger av International FinCentre Associates i Dubai.