<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russisk FN-topp trekker seg i protest: – Aldri skammet meg så mye

Boris Bondarev, Russlands ambassadør til FNs Genève-kontor, trekker seg i protest mot krigen i Ukraina og langer ut mot Kreml.

    Publisert 23. mai 2022 kl. 14.11
    Oppdatert 23. mai 2022 klokken 14.12
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 167 ord

    Bondarev skriver i et avskjedsbrev som blant annet er publisert på Linkedin, at angrepet på Ukraina også er en alvorlig forbrytelse mot det russiske folket.

    – Aldri har jeg skammet meg så mye over landet mitt som siden 24. februar, skriver han med henvisning til datoen da krigen startet.

    Bondarev skriver at de som har besluttet å gå til krig, har gjort det for å beholde makten for evig. Han mener utenriksminister Sergej Lavrov er et eksempel på hvordan systemet er blitt forringet.

    – På 18 år har han gått fra å være en profesjonell og utdannet intellektuell som mange av mine kollegaer hadde stor respekt for, til å bli en person som konsekvent kommer med sprikende utsagn og truer verden med atomvåpen, skriver Bondarev i brevet, som også er delt av advokaten Hillel Neuer på Twitter.

    Bondarev skriver at løgnene har tatt over i det russiske utenriksdepartementet. De siste årene har løgnene nådd et katastrofalt nivå, skriver han.

    – Det er blitt bygget et system som lurer seg selv, skriver diplomaten.

    NTB