<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Zelenskyj: Vi må forhandle med Putin

Ukraina må innse realitetene og forhandle med Russlands president Vladimir Putin, sier president Volodymyr Zelenskyj.

    Publisert 27. mai 2022 kl. 12.59
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 157 ord
    IKKE NOE ANNET VALG: Ukraina har ikke noe annet valg enn å forhandle med Russlands president Vladimir Putin for å få en slutt på krigen, sier president Volodymyr Zelenskyj. Foto: NTB

    – Det er ting som må diskuteres med den russiske lederen. Jeg sier ikke at jeg eller våre folk er ivrige etter å snakke med ham, men vi må innse realitetene av det vi nå gjennomlever, sier Zelenskyj i en videotale til en indonesisk tankesmie, omtalt av BBC og Sky News.

    – Hva ønsker vi fra et slikt møte? Vi ønsker å få tilbake livene våre. Vi ønsker å gjenoppta livet som suveren stat innenfor grensene av eget territorium, sa Zelenskyj.

    Fredssamtalene mellom Russland og Ukraina har ligget brakk i ukevis, og ifølge den ukrainske presidenten virker det ikke som om ledelsen i Kreml har noe hastverk med å gjenoppta dem.

    Ifølge Putins talsmann Dmitrij Peskov er det Ukrainas skyld at fredssamtalene stanset opp.

    – Den ukrainske ledelsen kommer til stadighet med motstridende kunngjøringer. Det er derfor ikke mulig for oss å helt ut forstå hva den ukrainske siden ønsker, sier Peskov til Reuters.

    (NTB)