<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Niinistö om Tyrkia: Utelukket at det har skjedd en misforståelse

Finlands president Sauli Niinistö sier Tyrkia uttrykte klar støtte til landets Nato-søknad tidligere i vår, og at det ikke kan ha oppstått misforståelser.

    Publisert 8. juni 2022 kl. 14.07
    Lesetid: 1 minutt
    Artikkellengde er 135 ord
    UTELUKKER MISFORSTÅELSE: Finlands president Sauli Niinistö sier Tyrkia uttrykte klar støtte til landets Nato-søknad tidligere i vår, og at det ikke kan ha oppstått misforståelser. Foto: NTB

    Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan uttrykte selv tydelig støtte til en mulig Nato-søknad fra Finland i en telefonsamtale mellom de to presidentene 4. april, sier Niinistö i et intervju med finske lita-Sanomat.

    – Han nevnte selv på slutten av en ganske lang samtale, at dersom vi skulle søke om Nato-medlemskap, så ville de vurdere det positivt, sier Niinistö om Erdogan.

    – Det er ingen mulighet for at det har oppstått misforståelser.

    Noen dager før Sverige og Finland i fellesskap sendte inn sine Nato-søknader, viste Tyrkia motstand mot å innvie de to landene. Erdogan hevder blant annet at Sverige og Finland beskytter terrorister.

    Videre i intervjuet understreker Niinistö at det ikke bare var han som mottok positive signaler fra Tyrkia, men også utenriksminister Pekka Haavisto og Natos generalsekretær Jens Stoltenberg.

    (NTB)