<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Micron vil produsere databrikker i New York

Amerikanske Micron vil investere opp til 100 milliarder dollar for å bygge en fabrikk for halvledere i New York. – Nok en seier for USA, sier Joe Biden.

Publisert 4. okt. 2022
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 200 ord
Her Microns hovedkvarter i Idaho, USA.  Bloomberg

Micron opplyser tirsdag at det vil benytte seg av amerikanske myndigheters insentiver for å styrke produksjon av viktige varer i hjemlandet.

Databrikkegiganten, som hører hjemme i delstaten Idaho, regner med byggestart i 2024. Investeringene på drøyt 1.050 milliarder kroner skal skje over 20 år. Prosjektet kan skape nesten 50.000 arbeidsplasser i delstaten, hvorav 9.000 vil være direkte knyttet til Micron. Det opplyser senator Chuck Schumer, som har oppmuntret Micron til å satse i hjemstaten New York.

Delstaten New York stiller med 5,5 milliarder dollar i statlige støtteordninger. Micron antar også at de vil kunne benytte seg av gunstige skattefradrag under den såkalte Chips-loven som president Joe Biden undertegnet i august.

Loven øremerket 52 milliarder dollar i føderale midler til halvlederindustrien. Målet er å styrke USAs konkurransekraft i møte med Kina og å unngå halvledermangelen som rammet bil- og tek-industriene hardt under pandemien.

– Til dem som tvilte på at USA kan dominere industrien i framtiden, så sier jeg dette: Du bør aldri vedde imot det amerikanske folk. I dag er nok en seier for USA, sier Biden om Micron-prosjektet.

Micron har fabrikker i Idaho og Virginia, men mesteparten av produksjonen av databrikker har vært spredd rundt i Asia, i land som Japan, Singapore og Taiwan.

(NTB)