<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Vedum varsler flere tunge forsvarsinvesteringer

Trygve Slagsvold Vedum varsler at regjeringen vil bruke mer penger på forsvarsmateriell i tiden fremover, etter avtalen med Nammo.

Publisert 13. jan. 2023 kl. 10.28
Oppdatert 13. jan. 2023 klokken 10.28
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 166 ord
VARSLER INVESTERINGER: Finansminister Trygve Slagsvold Vedum. Foto: NTB

– Det vil komme flere tunge investeringer i forsvarsmateriell som også vil gi ringvirkninger for vår forsvarsindustri, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

På en pressekonferanse på Raufoss fredag offentliggjorde regjeringen at de har inngått en avtale med ammunisjonsprodusenten Nammo om å bestille artilleriammunisjon for inntil 2,6 milliarder kroner.

Vedum sier at det vil bli tatt flere investeringsbeslutninger om forsvarsmateriell fremover.

– Det er et mål for regjeringen å styrke vårt nasjonale forsvar, og det kommer til å bli en tung prioritering i budsjettforhandlingene fremover at vi må bruke mer penger på forsikringspremien. En viktig del av forsikringspremien er Forsvaret, og at vi har gode leveranser, så det kommer til å bli en videre opptrapping, sier Vedum.

Nammo har 2.700 ansatte i 11 land. Nammo-konsernsjef Morten Brandtzæg sier at artilleriproduksjonen foregår på Raufoss, og at aktiviteten som følger med regjeringens bestilling, vil bli i Norge.

– Antall ansatte vil øke. Vi ansatte 100 nye under pandemien og 100 nye i 2022, så dette vil gi ytterligere arbeidsplasser på Raufoss, sier Brandtzæg.

(©NTB)