<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Russland hevder Sverige skjuler sabotasje-hemmeligheter

Svenske undersøkelser avdekket sabotasje av Nord Stream 1 og 2.  Russland hevder nå at Sverige ikke deler sannheten med omverdenen.

Publisert 13. jan. 2023
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 134 ord
SVENSKE AVSLØRINGER: Russland mener Sverige har avslørt hvem som stod bak fjoråets sabotasje mot Nord Stream. FOTO:NTB

I fjor anklaget Russland også den britiske marinen for å ha vært involvert i eksplosjonene som satte Nord Stream 1 og 2 ut av drift. Nå anklages Sverige for å vise motvilje mot å dele resultatene fra sin undersjøiske gransking.

– Sveriges avslag rundt deling av informasjon er forvirrende og et bevis på at svenske myndigheter skjuler noe, sier kommunikasjonsansvarlig for Russlands utenriksdepartement, Maria Zakharova, ifølge oilprice.com.

Sverige bekreftet i november at de ble funnet spor etter eksplosiver ved gassrørledningene.

Sverige, Danmark og Tyskland etterforsker også hendelsen med gassrørledningene som ble bygget for å frakte russisk gass til Tyskland via Østersjøen.

– I en objektiv etterforskning kan russiske eksperter komme med ubehagelige konklusjoner, og til slutt avsløre sannheten om hvem som begikk disse sabotasjehandlingene og terrorangrepene, sier Zakharova til det russiske nyhetsbyrået Tass, ifølge oilprice.com.