<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Tyven, tyven

Publisert 2. juli 2023
Oppdatert 6. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 317 ord
Bjørnar Moxnes (R). Foto: NTB

Dette var Trygve Hegnars leder  mandag 3. juli 2023.

At partilederen i Rødt, og innvalgt på Stortinget i 2017, Bjørnar Moxnes, blir tatt for å stjele solbriller (Hugo Boss) fra en butikk på Gardermoen, er oppsiktsvekkende.

Verre er forsøket på bortforklaring. Moxnes sa, som alle 15-åringer ville si hvis de blir tatt i samme situasjon, at han hadde prøvd brillene, glemt at han hadde dem på, og forlatt butikken.

Men tyveriet var klart annerledes. I butikken la han de stjålne brillene i lommen, forlot butikken, tok opp brillene utenfor butikken og fjernet prislappen, før brillene ble lagt i bagasjen (gjemmested).

Bjørnar Moxnes er ikke 15 år. Han er 41, med en mastergrad i sosiologi fra Universitetet i Oslo. Han vet hva han gjør. Verdien var bare 1.199 kroner, men likevel.

Det som er irriterende, er kjente personer som rykker ut og skal forsvare Moxnes.

Kommentatoren Martine Aurdal i Dagbladet mener saken er pinlig for Moxnes, men sier likevel at «jeg og andre tar det med godt humør og at han var distré. Han må nok tåle noen morsomheter. De fleste vil fnise av det».

Det gjør ikke vi og heller ikke politiet. Moxnes har godtatt et forelegg på 3.000 kroner for en straffbar handling.

Tyven, tyven.

Denne handlingen fra politiet får professor Hugo Frode Marthinussen til å utbryte følgende:

«Jeg håper noen i politiet tar tak og omgjør dette idiotforelegget som fremstår åpenbart uriktig.»

Er Marthinussen jusprofessor? Var han til stede under tyveriet? Hva har butikkinnehaveren sagt? Har Marthinussen sett videoen fra overvåkingskameraene?

Vi tipper Bjørnar Moxnes godtok forelegget fordi han skjønte hva kameraene viser. En Moxnes som putter Hugo Boss-brillene i lommen, en Moxnes utenfor forretningen som tar frem brillene for å fjerne merke- eller prislappen.

Og plutselig sto en person fra vaktselskapet der. En som hadde fulgt med hele tiden.

Tyven, tyven.

Moxnes kan risikere at partiet kaster ham som leder. Han er jo helt avhengig av tillit.

Har han det etter denne pinlige handlingen?

Fnisingen får de drive med i Dagbladet.