<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Dette har skjedd i Moxnes-saken

Det har stormet rundt Rødt-leder Bjørnar Moxnes etter at han ble tatt for tyveri. Dette har skjedd så langt.

Publisert 4. juli 2023
Oppdatert 5. juli 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 301 ord
I SØKELYSET: Her kommenterer Rødt-leder Bjørnar Moxnes tyveriet av solbriller på Gardermoen i et møte med pressen utenfor Sentrum Scene i Oslo lørdag. Foto: NTB

16. juni: Bjørnar Moxnes er på Oslo lufthavn Gardermoen i forbindelse med en privat reise. Klokken 17.36 blir han tatt for tyveri av et par Hugo Boss-solbriller til en verdi av 1.199 kroner.

30. juni: Saken blir offentlig kjent i form av en artikkel fra Romerikes Blad. Moxnes erkjenner forholdene og forteller at han glemte at han hadde med seg brillene ut av butikken. Moxnes bekrefter samtidig at han har vedtatt et forelegg på 3.000 kroner. Politiet mener på sin side han stjal med vilje.

30. juni: Senere på kvelden endrer Moxnes forklaring. Han innrømmer at han rev av lappen og la brillene i bagasjen før en vakt kom og spurte om dem.

1. juli: Rødt-lederen holder pressekonferanse i Oslo sentrum om tyveriet. Han beskriver situasjonen som pinlig og beklager hendelsen.

1. juli: Rødt-profilene Mímir Kristjánsson og Sofie Marhaug stiller seg bak Moxnes. Det samme gjør en rekke fylkesledere i partiet.

2. juli: Fylkesleder Kjell Oldeide i Sogn og Fjordane tar initiativ til et hastemøte og mener landsstyret i partiet snarest mulig må ta stilling til om de har tillit til Moxnes. Partisekretær Reidar Strisland avviser at dette er nødvendig, og sier alle han har vært i kontakt med i landsstyret har uttrykt tillit til partilederen.

3. juli: Lokallagsleder i i Rødt Nordland, Viktor Stein, tar til orde for at Moxnes må gå av. Tidligere RV-leder Sigurd Allern mener saken vil overskygge politikken ved høstens valg.

3. juli: Rødt melder at Moxnes er sykmeldt frem til 18. juli. Marie Sneve Martinussen tar over som partileder i mellomtiden.

3. juli: Rødt kaller inn til ekstraordinært landsstyremøte i forbindelse med Moxnes' sykemelding. Martiniussen møter pressen etter møtet og understreker at Moxnes har partiets fulle tillit.

3. juli: VG publiserer en overvåkningsvideo fra butikken som viser tyveriet. Martiniussen forteller til flere medier at hun har sett videoen, men at den ikke endrer situasjonen.

NTB