<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Ap vil bruke loven for å kneble motstanderen

Når det gjelder politisk pengestøtte, er vi i realiteten ikke noe annet enn LO, skriver Jan Vindenes i Aksjon for borgerlig valgseier.

Publisert 31. aug. 2023
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 411 ord
KNEBLING: At medlemslistene til LO er hemmelige, blir bare ignorert av partisekretæren når hun jakter på våre støttespillere, skriver artikkelforfatteren, bedre kjent som «Kjetting-Jan». Foto: Anders Horntvedt

Partisekretær Kjersti Stenseng i Arbeiderpartiet har endelig fått sin egen kampsak: Hun vil kneble Aksjon for borgerlig valgseier gjennom en lovendring! Stenseng vil ha med seg Arbeiderpartiets stortingsrepresentanter for å få gjennom lovforslaget. Hun har dårlig tid, fordi forslaget aller helst skal bankes gjennom i god tid før valget i 2025.

Vi forholder oss til Partilovnemnda, som har klarert våre bidrag som lovlige

En ny «Stenseng-lov» har til hensikt å hindre oss å gi økonomisk støtte til borgerlige partier dersom det ikke opplyses hvem giveren er. Når det gjelder politisk pengestøtte, er vi i realiteten ikke noe annet enn LO. Vi forholder oss til Partilovnemnda, som har klarert våre bidrag som lovlige. Stenseng lager likevel et politisk skuespill der hun forsøker å narre befolkningen med at pengestøtten fra oss involverer hemmelighetskremmeri.

FORESLÅR LOVENDRING: Partisekretær i Ap, Kjersti Stenseng. Foto: NTB

LO bruker pengene som medlemmene betaler for å fremme LOs saker hos Arbeiderpartiet og etterhvert også SV. Vi har givere som ønsker borgerlig politikk. At medlemslistene til LO er hemmelige, blir bare ignorert av partisekretæren når hun jakter på våre støttespillere. Kanskje fordi partistøtten fra LO er blitt sedvane og tradisjon, noe som alltid har vært der og dermed skal isoleres til et eget «konsept». Så enkelt er det ikke. Lovforslaget Stenseng flørter med handler om å kneble politisk motstand gjennom en lovendring. En slik tilnærming er ikke konstruktiv, og kan virke mot sin hensikt.

Særlig gjennomtenkt er neppe lovforslaget. Det er nemlig ikke mulig å kvele oss. Vi er i ferd med å bli en politisk stemme. Denne stemmen kan ikke knebles med mindre Stenseng også vil gjøre en endring i Grunnloven som fjerner ytringsfriheten. Vi skal konstruktivt sette fokus på viktige saker om den urettferdige fordelingen i regi av Arbeiderpartiet og synliggjøre at slagordet «Vanlige folks tur» ikke er annet enn hul og provokativ kommunikasjon.

Den kanskje største forskjellen på Ap og oss, er at der Ap vil temme og kneble, vil vi fremme alle dem som bidrar i samfunnet, om det er bedriftseieren eller arbeideren, for vi er alle skatteytere som sørger for velferd!

Jan Vindenes

Styremedlem i Aksjon for borgerlig balgseier og arbeidskar