<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Syria: Flyplassene i Damaskus og Aleppo ute av drift

Israelske raketter har rammet flyplassene i Damaskus og Aleppo og satt dem ut av drift, melder statlige medier i Syria.

Publisert 22. okt. 2023 kl. 09.27
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 206 ord
IKKE FØRSTE: Også tidligere har flyplassen i utkanten av den syriske hovedstaden blitt angrepet av israelske rakettangrep. Foto: NTB

Ifølge meldingen søndag morgen er en sivil arbeider drept i angrepene. All flytrafikk er nå omdirigert til flyplassen i Latakia, opplyser det syriske transportdepartementet.

En militærkilde sier til det statlige nyhetsbyrået Sana at arbeideren ble drept på flyplassen i Damaskus og at en annen ble såret. Rullebanene på flyplassene ble ødelagt i angrepene, ifølge den ikke navngitte kilden.

Det er andre gang at de to flyplassene blir rammet av samtidige luftangrep etter at krigen mellom Israel og Hamas brøt ut for to uker siden.

Ifølge kilden kom angrepene fra de israelsk-okkuperte Golanhøydene og fra Middelhavet vest for Latakia.

Begge flyplasser ble også rammet av angrep 12. oktober. Da skal fem personer har blitt såret. Også forrige helg angrep Israel flyplassen i Aleppo.

Angrepene blir gjennomført samtidig som Israel fortsetter luftangrepene mot den palestinske Gazastripen som svar på Hamas-angrepet mot Israel for to uker siden. Det har de siste dagene også vært flere trefninger mellom den libanesiske Hizbollah-militsen og israelske soldater på grensen mellom de Libanon og Israel.

Det syriske regimet er alliert med Hizbollah og Iran, som regnes som Israels erkefiende i regionen. En del av Syria, Golanhøydene, har vært okkupert av Israel siden seksdagerskrigen i 1967.

Siden 1981 har Israel hevdet at området er israelsk, men dette er ikke anerkjent av verdenssamfunnet.

(NTB)