<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

SV er hytteeiernes venn

Publisert 21. feb.
Oppdatert 25. feb.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 343 ord
Hyttefelt i Øyer kommune. Innfelt: Lars Haltbrekken (SV). Foto: Nyebilder/NTB

Stortingsrepresentant Lars Haltbrekken fra SV gir seg ikke. Han og partiet vil forby nye hyttefelt på fjellet. Det er ingen sensasjon lenger. Han har sagt det mange ganger, så det mangler bare et lovforslag i Stortinget: Slutt på hyttefelt på fjellet.

De som allerede har hytter, er selvfølgelig evig takknemlige over at SV på denne måten øker deres verdier og formue. Med null tilvekst på tilbudssiden, skjønner også SV-politikere hvordan prisutviklingen blir.

Tusen takk, Haltbrekken.

Samtidig forsvinner det lokale selvstyret. Grunneiere som rundt om i landet legger planer for hytter i kommunene, ser at et inntektspotensial forsvinner. Snekkere, rørleggere, malere og mange andre innen bygg og anlegg må finne på noe annet å gjøre. Noe nytt kommer ikke.

Stem SV.

Et nytt skianlegg? Glem det. Et nytt hotell? Glem det. En bedre og større skiskole? Glem det.

Selvfølgelig skal det brukes penger på eksisterende hyttefelt i Trysil, på Norefjell, i Hemsedal og på Hafjell. Snekkerne blir ikke arbeidsløse, men nye hyttefelt kan man se bort fra hvis SV får bestemme.

Hvor mye ekstra hytteprisene vil øke de kommende årene vet vi ikke, men et bra hopp blir det.

SV, MDG, Ap og KrF skal angivelig være for at det innføres en såkalt naturavgift for nye hytter. Aftenposten skriver at «enorme områder med skog, myr og fjell ødelegges» av planer om nye hytter.

Med en naturavgift blir det færre nye hytter, og eksisterende hytteeiere blir enda rikere.

Vi er glad vi har SV.

Undersøkelser i eksisterende hyttefelt på fjellet skal ha vist at de eksisterende hytteeierne gjerne betaler en ekstra skatt på noen tusen kroner årlig for å unngå større utbygginger.

Skøyerne. Tusen takk. Våre mange hytter er gull verdt, og bedre blir det.

Kommuneøkonomien blir dårligere fordi de jo har store inntekter fra tomtesalg, klargjøring av tomter, vedlikehold og servicetjenester på hytter, men det gir SV blaffen i.

Og andre mener at enhver ny hytte er ødeleggelse av naturen.

Har man noen gang bedre sett hvordan kapitalister og politikere drar stigen opp etter seg?