<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Moxnes ønsker fire nye år på Stortinget

Bjørnar Moxnes sier han ikke har stjålet noe siden han ble anmeldt for butikktyverier i fjor. Nå vil han ha fire nye år på Stortinget.

Publisert 14. mai
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 260 ord
TIDLIGERE RØDT-LEDER: Bjørnar Moxnes. Foto: NTB

Bjørnar Moxnes sier til Klassekampen han stiller seg til disposisjon for fire nye år på Stortinget. Han ønsker seg andreplassen på partiets Oslo-liste. Moxnes gikk av som leder i Rødt i fjor etter at han ble tatt for å stjele et par solbriller på Gardermoen.

Moxnes sier at han ikke har stjålet noe siden tyveriene han ble anmeldt for i fjor høst. Han har gått til psykolog det siste halvåret og gjør det fortsatt.

– Det at jeg sier at jeg stiller meg til disposisjon, er fordi jeg er helt trygg på at det fra i sommer og høst ikke kommer til å skje igjen, sier Moxnes til Klassekampen.

Han forteller at han har brukt lang tid på å bestemme seg. Moxnes sier at han denne gangen ønsker å stå på andreplass på Rødt Oslos stortingsliste, bak Seher Aydar.

– Det at vi har en dreven kandidat og stortingsrepresentant i Seher, gjør at jeg kan søke gjenvalg og bidra der jeg gjør mest nytte for meg, uten at jeg trenger å stå på førsteplass. Dette er det jeg ønsker meg, men det er selvsagt opp til partiet å vurdere, sier han.

Bjørnar Moxnes (42) var leder i Rødt i elleve år fra 2012 til 2023. Han ble partiets første stortingsrepresentant i 2017 og ble gjenvalgt ved stortingsvalget i 2021.

I juli i fjor valgte han å trekke seg som leder i Rødt etter at han ble tatt for tyveri av solbriller fra en butikk på Gardermoen. Noen måneder senere kom det også fram at han var anmeldt for ytterligere fem butikktyverier fra en matbutikk i Oslo.

(NTB)