<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Høyre: – Vendepunktet i økonomien skyldes ikke regjeringen

Høyre slår tilbake mot regjeringens fortelling om økonomien. – Vendepunktet skyldes ikke regjeringens politikk, sier finanspolitisk talsperson i Høyre Tina Bru.

Publisert 28. juni
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 137 ord
BEKYMRING: Høyres nestleder Tina Bru mener det er grunn for bekymring for norsk økonomi både på kort og lang sikt. Fredag holdt hun sommerpressekonferanse sammen med partileder Erna Solberg (t.h.). Foto: NTB

– «Vendepunktet» som regjeringen lenge har snakket om at nå skal komme, ligger fortsatt lengre fram. Vendepunktet vi vil oppleve i år er først og fremst reallønnsvekst på grunn av lønnsoppgjøret, ikke på grunn av sterkt fallende inflasjon eller lavere rente, sier Bru, som også er nestleder i partiet.

Fredag holdt hun og partileder Erna Solberg sommerpressekonferanse på en takterrasse i Oslo.

Nestlederen uttrykker bekymring for norsk økonomi, både på kort og lang sikt. Hun tror at de norske rentene kan forbli høyere enn andre land en god stund framover.

– For mange unge i etableringsfasen ligger vendepunktet i økonomien langt framme. Selv om det kan bli reallønnsvekst, så er det i denne gruppen mange som kjenner på smerten av høye renter. Mange i etableringsfasen har høy gjeld, og rentenivået betyr ofte mer for disse familiene enn lønnsutviklingen, sier Bru.