<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Millionene renner inn etter TV-debatten

– Det blir overhodet ingen endring av strategien i valgkampen etter debatten, sier kommunikasjonssjef Michael Tyler i Bidens valgkamp. 

Publisert 28. juni
Oppdatert 28. juni
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 257 ord
TV-debatten mellom Trump og Biden foregikk natt til fredag norsk tid.  AP / NTB

Det renner millioner inn til både nåværende president Joe Biden og tidligere president Donald Trump etter fredagens mye omtalte TV-debatt, som ble sendt kl. 03 natt til fredag norsk tid. 

Teamet bak Bidens kampanje sier de har fått inn 14 millioner dollar i donasjoner, rundt 150 millioner norske kroner, mens Trump-leiren har fått inn rundt 8 millioner dollar, omtrent 85 millioner norske kroner, skriver Marketwatch. 

Markedet tror det er større sannsynlighet nå for at Trump vil slå Biden i kampen om det amerikanske presidentskapet. 

– Det er vanskelig å se hvordan debatten kunne gått verre for Biden. Han hadde én jobb. Og det var å framstå ung og frisk nok for å bli sittende som president i fire-fem år til. Det greide han ikke, sier USA-ekspert Sofie Høgestøl til NTB.

Biden vil ikke trekke seg

– Det blir overhodet ingen endring av strategien i valgkampen etter debatten, sier kommunikasjonssjef Michael Tyler i Bidens valgkamp, melder NTB. 

– Det er ikke noe snakk om at president Biden kommer til å trekke seg fra forsøket på å bli gjenvalgt, og han planlegger å stille i den neste debatten i september, sier Tyler.

Obama til unnsetning

– Dårlige debattkvelder skjer. Stol på meg, det vet jeg, skriver tidligere president Barack Obama i et innlegg på X.

– Men dette presidentvalget er et valg mellom en som har kjempet for vanlige folk i hele sitt liv og en som kun bryr seg om seg selv. Gårsdagen endrer ikke på dette, legger han til.