<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Biden langer ut mot Trump fra sykesengen

I hjemmekarantene med corona hadde Joe Biden tid til å høre Donald Trumps landsmøtetale. Nå langer han ut mot ekspresidenten på X.

Publisert 20. juli
Oppdatert 20. juli
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 320 ord
ANKLAGER: Fra coronakarantenen anklager Joe Biden sin forgjenger og utfordrer Donald Trump for løgner og usannheter i talen til Republikanernes landsmøte torsdag. Foto: NTB

– Jeg ligger hjemme med corona, så jeg var så utsøkt uheldig at jeg så Donald Trumps tale det republikanske landsmøtet. Hva i helvete var det han snakket om, skrev Biden på X fredag kveld.

Han anklager Trump for å komme med en rekke løgner i talen og viser blant annet til Trumps løfte om å få bukt med prisveksten.

Det første Biden tar tak i er imidlertid Trumps innsats mot sykdommen som nå har rammet presidenten selv.

– Blank løgn

– La oss begynne med dette. Donald sier han «gjorde en flott jobb» med covid. Folkens, dette er den samme fyren som sa vi skulle injisere oss med desinfiserende midler, samtidig som over en million amerikanere døde.

Etter utsagnet om de potensielt dødelige injeksjonene sa Trump at han bare tenkte høyt og syntes det hørtes interessant ut.

Biden har heller ingen tro på Trumps løfte om å slå ring om helseforsikringssystemet Medicare.

– Dette er en blank løgn, folkens! Trump prøvde å kutte i dette hvert år da han styrte. Og han vil gjøre det igjen, skriver presidenten.

Uriktige påstander

Faktasjekkere i flere medier har forøvrig konkludert med at Trump kom med en strøm av udokumenterte påstander og usannheter under landsmøtetalen.

CNN påviste minst 20 uriktige påstander og omtalte talen som «den mest uærlige» som ble holdt i løpet av det fire dager lange landsmøtet.

Biden forsikrer fra sykesengen at han fortsatt akter å stille som demokratenes kandidat, selv om stadig flere i partiet nå mener at han bør trekke seg.

Harris beroliget

Partiets bidragsytere har også begynt å trekke seg, og visepresident Kamala Harris forsøkte fredag under et møte med noen av de største økonomiske bidragsyterne å dempe uroen.

Harris forsikret om at Biden kommer til å vinne valget i november, sier en av dem som deltok.

Fredag ble Sherrod Brown fra Ohio den fjerde demokratiske senatoren som ber Biden trekke seg.

Den samme oppfordringen har 34 av partiets medlemmer i Representantenes hus kommet med. Demokratene har 47 senatorer og 213 plasser i Huset.