<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Hagen om Trump: – Kan bli meget bra

Hagen mener Demokratene har sviktet og ser på Trump som et bedre valg for næringslivet. Han får støtte fra Sveits-flyktning Kjetil Holta.

Publisert 7. nov.
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 304 ord
Article lead
lead
LIKER TRUMP: Stein Erik Hagen tror selskapene hans vil gjøre det godt under Trumps andre presidentperiode. I forgrunnen står tidligere samferdselsminister Jon Georg Dale.  Foto: Siv Dolmen

Stein Erik Hagen er ikke bekymret for fire nye år med Donald Trump i Det hvite hus, men sier til Dagens Næringsliv at han tror det snarere tvert imot kan gå ganske bra.

– Trump er jo meget næringslivsvennlig, så dette kan bli meget bra, sier mangemilliardæren som Kapital rangerte som Norges niende rikeste med en formue på 28,5 milliarder kroner. 

– Et tydelig signal

Hagen skal ha fulgt det amerikanske presidentvalget med stor interesse, og mener valgresultatet er en nådeløs dom over visepresident Kamala Harris og Demokratenes politikk.

– Det amerikanske folk har stemt og flertallet har gitt et tydelig signal. Det må vi så absolutt respektere, sier Orkla-eieren. 

Trump har gjennom valgkampen argumentert hardt for økte tollsatser på varer til USA, i et forsøk på å beskytte amerikansk produksjon og amerikanske arbeidsplasser. Flere mener at dette kan føre til mindre internasjonal handel, men Hagen ser ikke like mørkt på det. For det kan gjøre at dagligvare-konglomerat som Orkla blir ekstra viktig.

– Vi skal nok overleve dette – med god margin, sier milliardæren til DN.

Enig med Hagen

TRUMP-POSITIV: Kjetil Holta i Holta Invest. Foto: Iván Kverme

Hagen, som i sommer kunngjorde at han vil flytte til Sveits, får støtte av Sveits-utflytter og milliardær Kjetil Holta. 

– Donald Trump vekker sterke meninger over hele verden, og meningene om ham er ofte polariserte – enten positive eller negative. Det er imidlertid udiskutabelt at han har en synlighet og en vilje til lederskap som skiller seg ut, skriver Holta i et innlegg på profilen sin på Linkedin.

– Hans budskap om å sette næringslivet i sentrum og skape arbeidsplasser i USA har appellert til mange. Han ønsker å gjøre landet mindre avhengig av billig import, legger han til. 

Videre skriver Holta at han savner mål og retning hos europeiske ledere.

– Kan det være en sammenheng mellom mangelen på synlig lederskap og vår tilsynelatende retningsløshet, spør Holta retorisk.