KABINPYNT: Rimowa Original i kabinstørrelse er et smykke du kan smykke deg med selv inne på flyet. Prisen starter på 1.000 dollar.  Foto: Rimowa

Alt om verdens mest ettertraktede reisebagasje: Rimowa

De tre R-er: Rolex, Rolls-Royce og Rimowa. Noen ting hører sammen som hånd i kasjmirhandske.

Du kan ikke ha gått gjennom en velfødd flyplass uten å ha lagt merke til et banner med en langbent modell og trillekoffert i børstet aluminium – en Rimowa-reklame. 

Det er den frekvente flypassasjerens Rolex. Statussymbolet som alle vet hva er. I det minste burde alle vite hva en Rimowa er. Den tyske produsenten var tidlig ute med fokus på lett og stilig bagasje, i en tid hvor amerikakofferten fortsatt var kul.  Og siden 1950 har de laget kofferter med det sedvanlig mønstrede aluminiumet. Det har gjort bagasjen svært gjenkjennelig. 

Som et økonomisk bevis på dets yndede status står LVMHs oppkjøp av Rimowa i 2016. Ingen kunne lenger benekte at den ribbede trillekofferten i aluminium var stridig Janteloven. Ingen kunne lenger benekte at brorparten av disse rullende blinkeskoene triller rett gjennom «fast tracken» på Gardermoen. 

TOPAS: Rimowas lett gjenkjennelige ribbede design tar inspirasjon fra de første flyene produsert i metall. Foto: Produsenten

For Rimowa er dyrt. Den klassiske utgaven starter på rett under 10.000 kroner. Og prisen har steget siden Louis Vuitton Moet Hennesy's inntreden. Noe som også har steget er koffertens relative letthet. For 50 år siden var den svært lett. Så kom plastkoffertene og ødela kraftig for det salgsargumentet, etterfulgt av Norwegians forbud mot trillekoffert i kabinen. Igjen står likevel sjarmen. 

Velkommen i klubben

Hvis du trodde at det kun er tyske bobilpensjonister som utstyrer eiendelene med klistremerker fra enhver lokasjon de har lokalforurenset med dieseldrågene sine – vel, da tar du feil. Rimowa-eiere elsker nemlig å påklistre sin aluminiumsskapelse med turistmerker. Ei heller skal bagasjemerking tas av.

Bulker og riper er også status i denne verdenen. Det skal vises at du har reist. Det skal vises at uvørne bagasjehåndterere har kastet stæsjet ditt inn i magen på et Boeing 737. Og glem ikke «hang-tagen» med din Eurobonus-status lett synlig.