SÅ HIPP: Sony Walkman er tilbake. Foto: Getty Images

Sony Walkman var en musikkrevolusjon

Den lille lommerevolusjonen som ikke gikk bort i den digitale hverdagen. 

For en stund tilbake fikk den originale Apple iPoden et krampeaktig tilbakefall til populærkulturen. Det var kult å gå med iPod mini på beltet. Det var dog en kortvarig Løkka-trend. Nå skjer det samme med Sonys Walkman. 

iPod tok digital musikk hvor som helst. Men Walkman var det produktet som ga muligheten til å høre musikk «on the go» i en tid hvor dette måtte gjøres med Boomblaster på skulderen. Sonys løsning var hakket mer subtil. Og nokså kul. 

From Japan with love

Året var 1979. Walkman ble lansert. Ni år senere, i 1986, ble modellnavnet inkludert i Oxfords engelske ordbok. Med andre ord var den lille kassettspilleren fra Japan blitt et husholdsnavn verden over. Sony tenkte først at de ville greie å selge rundt 5.000 eksemplarer per måned. De to første månedene solgte de imidlertid ti ganger så mye som det – til tross for en relativt stiv pris. 

Det første designet var basert på en lydopptaker de tidligere hadde solgt, ment for pressefolk. TPS-L2 (den første modellen) var kompakt, stilren og techy – på en god måte. Endelig kunne en høre på sin egen musikk på ørene. 

The end

I 2010 var det slutt for kassettspilleren. Da hadde 2,2 milliarder enheter blitt solgt. 

Om du er ute etter en egen Walkman for nostalgiens skyld er den tidligste modellen – ur-Walkmannen – blant de kuleste. Da må du dog ut med flerfoldige tusen kroner. Et pent eksemplar går for rundt 10.000 kroner på eBay. Eventuelt kan du ta deg en tur på loppemarked. Happy hunting!

Les også