+ mer
POPULÆR PÅ POLO: Jeager-LeCoultre Reverso ble en slager i sosietetens favorittsport på hest.  Foto: Getty Images

Polospillerens favorittklokke

La det ikke være noen tvil. Folk var pertentlige og likte kremete status – også før i tiden. Det er denne klokken et bevis på. 

For snart hundre år siden ønsket britiske pologutter seg et armbåndsur de kunne spille med –uten å måtte være redde for at glasset skulle knuse i møte med harde baller, hestelort og treklubber.

Svaret fikk de i 1931 fra den sveitsiske urverkprodusenten LeCoultre. De fikk Jaeger til å konstruere den uvanlige kassen, som igjen ble designet av franskmannen René-Alfred Chauvot.

I DAG: Nåtidens utgave av Jeager-LeCoultre Reverso. Foto: Jaeger-LeCoultre

Designperle fra start

Modellen fikk navnet «Reverso» fra sitt aller største partytriks. Den eksponerte og skjøre urskiven, beskyttet av et nesten like skjørt stykke glass, kunne roteres rundt – inn i selve urkassen – mens det hardbarkede polospillet pågikk. I stedet var solid stål eksponert på baksiden av den firkantede, «Art Deco»-aktige urkassen. En enkel, men fiffig løsning på et ikke-problem. 

Som en bonus, hvilket det britiske aristokratiet elsket, utgjorde baksiden perfekt boltreplass for å plassere sitt familiemonogram på klokken. Og med gin tonic i hånd på etterfesten kunne du flippe urkassen tilbake for å vise tiden. Eller flippe den tilbake atter igjen for å fortsette sjøslaget. Enkelt og genialt.

DA: Jeager-LeCoultre Reverso fra 30-tallet. Foto: Phillips

Selv om Jeager-LeCoultres Reverso var en tidlig sportsklokke (hvis ikke den første) står den i dag igjen som et dressklokkeikon. Få andre ur gjør seg like bra til en skreddersydd mundur som denne. Variasjonene er mange, og du kan velge alt fra små, diamantutsmykkede utgaver, til store, mer sportsorienterte referanser med gummirem. Eller «Duo-face»-modellen som har urskiver på hver side av mekanismen (og dermed mister litt av sin opprinnelige funksjon). Blant de aller mest klassiske referansene er «1931» som går langt i å etterligne den første Reversoen fra dette året. 

Uansett valg – dette er en klokke som aldri vil gå av moten.

Premium
Design