+ mer
LURING: Oral B iO9 er el-børsteprodusentens nye flaggskip, som lurer underbevisstheten din til å pusse lenger. Foto: Oral B

Elektrisk til prisen av 19 år med vanlig tannbørste

Du får 19 års tannbørsteforbruk for samme pris, men skal du først ha elektrisk tannbørste, er Oral B iO9 best i klassen.

Folks pusser på vidt forskjellig vis. Noen for hardt, noen for løst og noen for lite.

Oral B iO9 lærer deg hva du har gjort rett og galt siden mor lærte deg å pusse tenner som barn.

The good

Enten du er morgentrøtt eller gleder deg til å stupe i sengen på kveldstid kan det ofte gå utover lengden på pusseseansen. En tannbørste som forteller deg hva som er rett og galt gjør deg utvilsomt mer obs på hva en fullstendig tannpuss er.

Oral B iO9

Brauns nye flaggskip. Det er den dyreste i klassen og utstyrt med kunstig intelligens, fem pusseprogrammer, trådløs lading, reiseetui og kommer med en app du kobler til med Bluetooth.

Pros

  • God batteritid, mange valgmuligheter og ulike pusseprogram.
  • Hindrer deg fra å pusse for hardt og hjelper deg å pusse «riktigere».
  • Appen gir et interessant innblikk i egne pussevaner.

Cons

  • Griser på speil og vask
  • Sensorene registrerer ikke alltid hvor man pusser.

Dette er en maskin som har «alt» av tannbørstefunksjoner, enten du har sart tannkjøtt, ønsker whitening eller tungebehandling.

Den ser ikke verst ut der den står på baderomsservanten (inntil du har brukt den) og batteritiden er bra.

Den tradisjonelle ladepinnen er erstattet av en magnetisk ladeplate med trådløs lading og forenkler vask av maskinen.

Men mest interessant er at Oral B iO gjør deg til en bedre pusser. Fra du setter i gang teller børsten sekundende du bruker, hvilket område av munnen du pusser og loggfører tannpussen dag for dag. Det er forbausende interessant å se hvorvidt du gjør jobben rett, men kan også gi sarte sjeler nok en bekymring i hverdagen.

For dette er hva som møter deg: Du skyller børsten og setter den tilbake på den trådløse laderen i god tro om at jobben er gjort, og tilbake står displayet og lyser :-(.

Ikke lenge nok, nei? På’n igjen.

Du passerer 3 minutter, og plutselig er det sutrende fjeset byttet ut med et smil og stjerner i øynene.

Greit. Ferdig, tenker man, men neida. «Har du brukt tanntråd?»

LURING: Oral B iO9 er el-børsteprodusentens nye flaggskip, som lurer underbevisstheten din til å pusse lenger. Foto: Oral B

«Rengjorde du tungen?» «Skyldte du med munnskyldevann?»

The bad

Er Oral B iO en perfeksjonert tannbørste? Nei.

Oral B iO gir deg en real guilttrip – to-tre ganger om dagen – og pusher deg til å bli bedre.

For så fort du ser det sure fjeset, blir underbevisstheten insentivert til å pusse litt lenger.

Litt mindre hardt, eller litt grundigere.

Pussedataene dine blir så akkumullert i en oversikt som viser hvor bra du pusser over tid, med et «heatmap» som viser hvilken del av munnen børsten har besøkt mest og hvor stor prosentandel du har pusset for hardt.

Problemet er at børsten ikke alltid klarer å registrere hvor den har pusset, og det som regnes som for agressiv pussing, trenger ikke være mer enn at du har vært borti kanten av en tann.

The ugly

Som med de fleste el-tannbørster blir det gris. På speilet og på laderen. Mens en vanlig tannbørste skummer, fortynnes tannkremen veldig. Det spruter på speilet og renner av munnen.

Oppsummert har Oral B iO sine svakheter. Det blir mer gris og produsenten har fortsatt litt å gå på med sensorene. Samtidig er det en børste som får deg til å pusse tennene lenger enn du ellers ville gjort. Og Premium-redaksjonen har aldri hatt noe imot et million dollar glis.

Pris: 2.999

Premium
Design