+ mer
GOOGLE I HJEMMET: Nest Audio er teknologigigantens nyeste tilskudd til hus, kontor og leilighet.  Foto: Michael Groth

Googles nyeste hjemmehjelp

Google Home erstattes av nyheten Nest Audio. Techgigantens nye hjemmeprodukt sparker betydelig hardere fra seg.

Nest Audio, som den nå heter, er erstatningen av den originale Google Home-høyttaleren.

Det er noen velkomne designendringer og store forbedringer av lyden.

Dette er nytt

Først og fremst er Nest Audio laget for å høres bedre ut enn den originale Google Home høyttaleren. Lyden er 75 prosent høyere og den har 50 prosent mer bass.

Den mest synlige endringen fra Google Home er at høyttaleren nå er høyere, slankere og mer elliptisk i formen.

Nest Audio er også fullstendig dekket i stoff, og den kommer i to farger, beige og mørke grå. Høyttaleren er designet for å passe bedre inn i hjemmet, og den ser faktisk mer ut som et dekorativt element enn en typisk smarthøyttaler. Det nye designet er moderne, og vil nok skli greit inn i de fleste nordiske hjem. Touch-kontroller overføres fra Nest Mini, og er denne gang plassert i toppen av høyttaleren.

Lydkvalitet

Den viktigste oppgraderingen med Nest Audio er lydkvaliteten. Et av problemene med den opprinnelige Google Home-høyttaleren var at den hørtes dempet ut. Det var tydelig at den egentlig var designet for å være en digital assistent – ikke en høyttaler.

ERSTATTER DENNE: Google Home er den gamle høyttaleren fra Google som nå erstattes av Nest Audio. Foto: Google

Google har utbedret høyttalerene i Nest Audio, og de imponerer. Den nye høyttaleren har en 75mm woofer og en 19mm diskanthøyttaler. Satt opp mot den gamle Google Home høyttaleren sin stusselige enkle 50mm driver, er forskjellen som natt og dag. 

Lyden er skarp og klar, den kommer balansert ut, og det merkes at denne høyttaleren har en betydelig dypere og bedre bass enn originalen. Om man går for to høyttalere satt opp i stereo (noe du kan gjøre i Home appen) blir det et fint sett høyttalere. Lyden er perfekt balansert, og i par kan disse høyttalerene definitivt fylle et helt rom.

Tilpasser seg hjemmet

Nest Audio vil også kunne tilpasse seg hjemmet ditt og rommet de er i med noe som heter Media IQ og Ambient IQ som tilpasser lyden til innholdet du lytter til, enten det er musikk, podcast eller lydbøker. Lyden vil også justeres basert på bakgrunnsstøy i hjemmet ditt, og øke volumet slik at du kan høre Google-assistenten din bedre. Det virker nå også som at Google-assistenten endelig hører hva du sier selv med mye støy. 

Den nye høyttaleren har nemlig tre superfølsomme mikrofoner som skal plukke opp hva du sier. Om du ikke ønsker at høyttaleren skal lytte etter kommandoer, så er det en fysisk knapp på baksiden av høyttaleren som skrur av mikrofonene.

Fortsatt smart

Hvis du er ny i det smarte digitale assistenthøyttalerkonseptet, ser du raskt hva disse kan gjøre. Du kan ringe med Google Duo, søke eller få svar på spørsmål, styre smartbelysningen din eller eller lytte til radio, få nyhetssammendrag, vær, sport og trafikkoppdateringer rett fra høyttaleren. Du kan også gjøre nyttige ting som å stille inn tidtakere eller alarmer, hente oppskrifter eller oversette språk. Høyttaleren støtter også et hav av smarte løsninger til hjemmet.

Hvis du har ventet på å oppgradere den gamle Google Home høyttaleren din, eller vurdert en smarthøyttaler eller to, er argumentene for blitt langt mer overbevisende.

Prisen på høyttaleren ligger på 1.099 kroner.

Premium
Design