+ mer
HOLDER ORDEN: En herrebetjent fra det britiske merket Honorific. Prisen er 40.000 kroner.  Foto: Honorific

Dette er eneren på soverommet

En stum herrebetjent kan være det mest nyttige du har i garderoben. 

Det letteste hadde naturligvis vært om gulvet var en garderobe. Eller om det fantes en eller annen form for robot for orden i klesveien. Men slik er det ikke. I stedet for å la latskapen ta overhånd, ansett en stumtjener. En herrebetjent. I trevirke. 

Det som en gang var essensielt i hvilket som helst walk-in-closet med selvrespekt er nå nesten blitt utryddet. Herrebetjenten stod der i hjørnet. Stille, men klar. Klar med ditt armbåndsur, slips, skjorte og jakke. Hengt opp pent. 

Det er nettopp det som er sjarmen med éneren på soverommet. 

Praktisk talt

For deg som er født etter 1980 og ikke hvet hva en herrebetjent egentlig er, her følger en kjapp innføring:

I DETALJENE: Herrebetjenten fra Honorific er produsert i messing og amerikansk valnøtt. Foto: Honorific

Herrebetjenten kan sees i sammenheng med stumtjeneren, jakkestativet og garderobeholderen. I stedet for å kun holde jakker, har herrebetjenten en tradisjonell kleshenger konstruert i tre for dressjakken på toppen og en lite hylle for armbåndsur, mansjetter og andre småting. Samt en løsning for å henge buksen (og slips), ment for å opprettholde pressen. 

Herrebetjenten kommer i flere former, men er tradisjonelt sett spekket i tre, med hjul mot gulvet. 

En slags mannekeng for garderoben. 

Henger du opp klærne kvelden før slipper du forhåpentligvis mas foran speilet ved påkledning. Det er sjarmen ved herrebetjenten. 

Skaff deg noe vintage

Ligger det ingen herrebetjent på bestefars loft – frykt ikke. Men løp ikke til nærmeste billigforretning for å finne noe i plast. Ta deg i det minste tid til å sjekke auksjonshus og bruktmarkedet. Et pent eksemplar går ikke for mye penger – enda. 

Om du sjelden lar deg begrense av budsjett produserer det britiske merket Honorific en lekkerbisk med startpris på rundt 30.000 kroner. 

Premium
Design