+ mer
EN STOR GARASJE? Når Aston Martin nå utvider satsningområdet, er det likevel på hjemmebane. Husene koster 100 millioner kroner, men skal tilby det ypperste både inni og utenfor garasjen.  Foto: Aston Martin

Ditt neste hus kan bygges av Aston Martin

Noen kjøper Ferrari-jakke, andre BMW-solbriller eller Porsche-sko. Men hvem kjøper et hus bygget av Aston Martin?

Aston Martin lanserte i fjor en relativt snodig tjeneste til sine kunder. I tillegg til å bygge eksklusive sportsbiler og SUVer, skulle de nå bygge hus og garasjer for kunder som ønsket det. Bygninger med design tilrettelagt og tilpasset bilinteressen.

Artig PR-jippo tenkte mange, og så glemte man denne noe underlige nyheten fra en av bilbransjens mer eksentriske selskaper.

Foto: Aston Martin

Vel, nå nærmer det seg mer håndfaste resultater. Aston Martin Automotive Galleries and Laires, som selskapet så kort og flott heter, har allerede fullført en snedig leilighet i Miami, og nå står et helt hus for tur.

Bygningen, som skal stå ferdig i 2021, har fått navnet Sylvan Rock.

Billigere enn Bygdøy

Prislappen på 7,7 millioner dollar er egentlig ikke hårreisende. Eller, for mange er den det, men for velfødde nordmenn er det ikke langt unna hva de betaler for å bo på Oslos beste kanter. Konvertert til norsk kroner er det rundt 70 millioner, eller et godt stykke under hva leilighetene oljefondsjefen visstnok kikker på for tiden.

For pengene får du altså et helt eget design, to timer fra Manhattan, på 200 mål skogstomt. Tanken er altså at huset, bygget av en bilfabrikant og med tilpasninger til bilsamlingen, skal la kjøperen føle tilknytning til naturen. Du trenger kanskje ikke ha aktivt medlemskap i MDG for å knegge litt av det, men huset ser formidabelt ut. 

Foto: Aston Martin

Og der Aston Martin er knyttet tett til James Bond, så ser dette huset ut som noe hentet ut fra en thriller, hvor enten antagonisten eller protagonisten har søkt tilflukt fra alt i sitt eget modernistiske palass i skogen.

Superskurkhus

På øvre plan er det grønn utsikt, mens det i nedre plan er en glassgarasje med vinkjeller bak. Høres ut som noe norske milliardærer kunne brukt årevis på å bygge, men her får man altså en ferdig pakkeløsning, signert Aston Martin og arkitektkontoret S3 Architecture. Sistnevnte står for tegningen, mens førstnevnte skal stå for utsmykking, møblering og uttrykk. Og byggingen da.

SKURKEREIR: Aston Martin er tett assosiert med James Bond, og du trenger ikke være særlig kreativ for å få en supervillain-følelse av designet til S3 Architecture og Aston Martin. Huset har flere stuer, glasstrap mellom bilene og egne små hytter for gjester, ved sjøen. Foto: Aston Martin

Med huset følger det også noe som kalles gjestepodder. Tenk deg et trehus, bare ikke bygget av barn, men av den dyreste mekanikeren du kjenner. Så har du iallefall en idé.

Og visstnok er dette bare det første av flere husprosjekter fra bilprodusenten.

Premium
Design